Aparat foto nikon

Nikon DF Full Frame

In sfarsit, avem o certitudine. Dupa mai multe zvonuri contradictorii, Nikon a lansat pe o piata nerabdatoare Df Full Frame. Pentru unii, noua aparitie a fost cam la ce se asteptau, pentru altii a fost ceva de genul „wow!”. Pentru noi este un concept inedit. Cu un aspect retro ce aminteste de „scula” de care tata era atat de mandru in tineretea lui si cu dotarile de ultima generatie cu care este generos inzestrat, Df-ul atrage atentia oriunde s-ar afla. In acest context, este usor sa iti dai seama de la ce provin initialele. „D”-ul de la digital, iar „F”-ul de la fuziune.

Body & design

Fabricat dintrun aliaj de magneziu, dur dar usor, corpul, caracterizat de o fina linie piramidala ce aminteste de linia clasica cu care erau obisnuiti cei din „old school”, are un finisaj la fel de clasic, negru si argintiu. Butoanele, parghiile pentru reglaje si ecranul sunt toate puse la locul lor. Pozitionarea ergonomica, o caracteristica a noului, a acestora permite, in caz de forta majora, manipularea aparatului cu o singura mana. Dimensiunile, LxlxA – 144/110/67 (fara obiectiv), si greutatea de 760 g (cu baterii incluse) vorbesc despre un device destul de mic si relativ usor. Si cam aici se incheie capitolul retro. Pentru ca ce urmeaza …

Caracteristici tehnice si performante

Foarte performantul senzor CMOS 36 x 23.9mm de 16.2 MP, care si-a facut ucenicia si a stabilit noi plafoane de performanta pe DSLR-ul D4, realizeaza aceleasi imagini de o claritate fara cusur si reda culorile intrun mod absolut natural. Indiferent de imaginea prinsa in cadru, peisaje salbatice sau focalizari mai casnice, calitatea este exceptionala. Insa aceste instantanee de exceptie nu pot atinge un nivel atat de inalt fara ajutorul procesorului EXPEED 3.

Folosind un Nikon Df scapati de o grija care a dat batai de cap multor generatii de fotografi profesionisti sau amatori. Cu o gama ISO care variaza intre 100 si 12.800, lumina nu mai constituie o problema, putandu-se realiza fotografii in aproape orice conditii de iluminare. Zgomotul redus si dymanic range extins, fac ca acest aparat foto sa fie utilizabil si de un fotojurnalist care alearga dupa subiecte de senzatie dar si de un mai pasnic fotograf care vrea sa obtina fotografia perfecta.

Camera foto nikon

Specialistii niponi, stiind ca suntem diferiti si in ceea ce priveste gusturile in materie de arta fotografica au decis ca pentru Df sa introduca optiunea de setare manuala a balansului de alb. Astfel, puteti jongla cu setarile dupa cum va place. In acest fel, fotografiile personale se vor distinge de toate celelalte.  Daca sunteti la inceput de drum in descifrarea tainelor fotografiilor, daca sunteti un obisnuit al high-tech-ului sau orice alte motive ati avea, autofocusul se dovedeste un ajutor de nadejde in orice situatie. Sistemul AF in 39 de puncte nu este unic, dar este cel mai bun.

Chiar daca are unele accente retro care amintesc de filmele de 35 mm de altadata, tehnologia digitala obliga la un display LCD de 3,2“ cu un meniu complet de ultima generatie. Practic, aproape toate functiile se regasesc aici. Mai putin posibilitatea de a da „clic”-ul care finalizeaza un cadru.

In loc de concluzie

Senzorul full frame de 16.2 MP, vizorul pentaprisma cu o cuprindere totala (100%), viteza de pana la 5,5 cadre pe secunda sau acceptarea unei memorii suplimentare data de un card SD, sunt parametri care individualizeaza aparatul fotografic Nikon Df.

Cu un melanj estetic foarte reusit intre retro si modern, imaninea pe care o creeaza unui posesor poate fi exprimata prin sintagma „un oldie ultramodern”.

Kitul initial contine si obiectivul NIKKOR AF-S 50mm f/1.8G, intr-o editie speciala de inspiratie retro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


CAPTCHA Image
Reload Image