Sapte pacate ale fotografiei de interior

Poate unul dintre cele mai dificile locuri de testare pentru a dezvalui dibacia fotografului si performantele unui aparat ramane interiorul si cadrele facute in cadrul acestuia. Lumina naturala unita cu cea artificiala care tinde sa reflecte si refracte prin ferestre, usi si toate celelalte elemente va poate ajuta sa obtineti niste fotografii speciale demne de expozitii.

A stapani tehnica fotografiei de interior poate fi unul dintre cele mai dificile aspecte ce trebuie invatate in acest domeniu. Pentru a putea scoate la lumina cadre deosebite, fotografia de interior poseda „sapte pacate” ce ar trebui sa fie evitate pe cat posibil. Iata care sunt acestea:

1. Sold insuficient de alb personalizat
Cei mai multi fotografi cand se vad nevoiti sa faca poze de interior trebuie sa seteze manual echilibrul de alb. Dupa fiecare schimbare a locatiei este necesar sa se faca acest lucru pentru ca, practic, toate fotografiile de interior se confrunta cu o situatie numita iluminat mixt. Este cert faptul ca stabilirea unor presetari pe aparatul foto nu vor da rezultatele dorite.

2. Flash
Prin utilizarea blitzului in cadrul fotografiilor de interior, aspectul avut de rezultat va fi cu siguranta mai mult decat neplacut. Acest lucru trebuie evitat cu orice pret, daca se poate.

3. Compozitia
Fotografia de interior este formata din mai multe linii arhitecturale, astfel incat mentinerea unei compozitii bune este cel mai important aspect. Trebuie sa se acorde o atentie deosebita la modul in care sunt incadrate imaginile, in special in locurile unde sunt expuse diferite elemente care compun acel interior. Sustinerea unui flux estetic prin imagini este vital si totodata usor de echilibrat pentru a fi vizibil.

4. Atentie asupra detaliilor mici
Indiferent ce fotografiati, fie ca este vorba de prieteni sau elemente de arhitectura, micile detalii fac diferenta. Intotdeauna uitati-va asupra lucruilor existente in acele locuri si incercati sa le aranjati in asa fel inca sa ofere un aspect cat mai placut pozelor respective. Anumite lucruri pot fi eliminate din cadru inainte de a face pozele respective.

5. Flash puternic
Daca trebuie sa utilizati un flash interior, incercati sa folositi un flash hotshoe montat, nu o camera de tip pop-up. Foarte folositor este un suport flash pentru a tine blitzul mai departe de obiectiv si de asemenea, pentru reducerea efectului de ochi rosii.

6. Oglinzi, ferestre, dulapuri din sticla si rame
Categoric unul dintre lucrurile cele mai frustrante in realizarea fotografiei de interior este reprezentat de materialele reflectorizante, mai ales daca aveti si un blitz. Este indicat sa se evite utilizarea acestuia daca in camera exista materiale reflectorizante. Un filtru de polarizare circulara poate reduce efectul dat de obiectele reflectorizante, dar, in acelasi timp se va pierde pana la un sfert din lumina, deci mare atentie.

7. Trepiedele
Este practic imposibil sa faceti fotografii frumoase din punct de vedere estetic utilizand un trepied atunci cand in prim plan se afla elemente de arhitectura sau oameni. Insa atunci cand exista materie stationara in interior, folositi un trepied. Acesta va va permite sa utilizati cel mai mic ISO posibil si ofera o platforma solida pentru a compune si alinia fotografia. Fotografia de interior poate fi un pic cam dificil de realizat si multi oameni tind sa renunte rapid. Ideal este sa incercati sa experiemntati cat mai mult posibil pentru a descoperi anumite mici secrete care va vor ajuta mai departe sa progresati in aceasta deosebita arta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha loading...


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


CAPTCHA Image
Reload Image