Undeva prin Tibet

Arta fotografica este un domeniu, o stiinta, o pasiune sau chiar un mod de viata pentru multe persoane. In aceasta categorie, pe langa dedicatie totala, regasim multe componente tehnice care, puse cap la cap, definesc tot ceea ce tine de arta fotografica. Fie ca este vorba de aparate de fotografiat mai vechi sau mai noi alaturi de accesoriile aferente, o istorie a fotogarfiei de la aparitia dagherotipului pana in prezentul digital, diferite albume in care sunt prezentate peisaje sau portrete, toate acestea pot fi reunite sub denumirea de arta fotografica.

Cand un anumit moment imortalizat intr-o fotografie este asezat atat de sus incat ceea ce contine este exprimat in asa fel incat poate fi adus la rang de arta, probabil ne intrebam care sunt caracteristicile ce il ajuta sa obtina aceasta distinctie. Pe langa aparatul foto utilizat, originalitatea mai este data si de talentul nativ al fotografului, dar nu trebuie uitat nici subiectul fotografiei.

Unii oameni sau diverse locuri pot da unui fotograf iscusit materialul necesar pentru a crea o poza care valoareaza uneori mai mult decat o pictura. Tibet este un astfel de loc unde peisajele fabuloase se combina cu religia si obiceiuri pastrate de secole.

Aflat in regiunea Trans-Himalaya, partea de Sud a regiunii curpinde unele dintre cele mai inalte varfuri de munti din lume, Namcha Barwa (7756 m) si Gurla Mandhata (7728 m). Este cunoscut si sub numele de “acoperisul lumii” deoarece unele dintre cele mai joase varfuri depasesc cu mult cotele unor alti munti din intreaga lume.

Dealurile de pe paltoul inalt si Himalaya in sine reprezinta una dintre atractiile deosebite oferite acest loc. Pentru a vedea un peisaj deosebit, vizita poate incepe din Lhasa, capitala Regiunii Autonome Tibet. Lasha iese in evidenta printr-o colectie de fastuoase temple ce pot oferi oricand o lectie valoroasa despre istorie, religie si umanitate.

Palatul Potala, situat in afara orasului, este un simbol al Tibetului. Acesta a fost resedinta de iarna a lui Dalai Lama. Acest edificiu are 13 etaje si 999 de camere, toate construite intr-un stil arhitectural aparte.

Palatul Potola

Templul Jokhang poate fi denumit un centru spiritual al Tibetului. Templul este cea mai veche structura de lemn si zidarie din Tibet. Mii de pelerini vin aici pentru a-si gasi pacea sufleteasca.

Templul Jokhang  Tibet

 

Manastirile Drepung si Sera  reprezinta doua locatii ce servesc drept exemplu pentru religia poporului. Manastirea Drepung pana nu de mult a servit ca un puternic centru monahal si totodata ca universitate.

Manastirile Drepung si Sera Tibet

O excursie in Tibet incepe in Lhasa, continua cu lacul Nam Tso, Muntele Everest prin Yamdrok Tso, Gyantase, Shigatse si Shegar, toate aceste locuri putand pune calatorul in contact direct cu civilizatia acestui loc si modul de viata adoptat.

Lacul Yamdrotso este unul dintre cele trei lacuri sfinte din Tibet si totodata cel mai mare lac de apa dulce din lume. Vizitatorii isi pot desfata privirile cu apa acestuia de culoare turcoaz si albastru sau pot vedea in zare masivul Nojin Kangtsang (7191 m).

Lacul Yamdrotso

Manastirea Pelkor Chode in Gyantse a fost construita in secolul al XV-lea si este unica deoarece se pot observa diferite caracteristici tibetane dar si influente ale stilului arhitectural nepal. Insa piesa de rezistenta este data de posibilitatea de a vedea sub acelasi acoperis intr-o armonie deplina cele trei secte ale budismului: Sakyapa, Kadampa si Gelugpa.

Manastirea Pelkor Chode in Gyantse Tibet

Tabara aflata la baza Muntelui Everest sau locul unde cei mai curajosi oameni isi incep periplul spre cel mai mare varf din lume. Baza ofera si posibilitati de cazare pentru cei care isi doresc sa se bucure de o priveliste deosebita.

Tabara aflata la baza Muntelui Everest

Un loc precum Tibet ofera nenumarate posibilitati doritorilor de a incerca noi experiente atat din punct de vedere fizic cat si spiritual. Frumusetea zonei cu greu poate fi descrisa in cuvinte, insa numeroasele atractii existente aici pot oferi infinite posibilitati unui ochi profesionist, dornic de a imortaliza peisajele mirifice.

Social tagging: > > > > >

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image