India – tara diversitatii

India, in sine este o mini-lume. India este o tara prietenoasa  binecuvantata de frumuseti naturale uimitoare incepand cu muntii care ating cerul, marea de un albastru intens, plaje exotice, cascade de argint, vai verzi, deserturi enigmatice, o mare varietate de flora si fauna. In afara de frumusetea naturala, arta si cultura, traditiile stravechi, targuri si festivalurile pline de culoare, pelerinaje, arhitectura minunata, mosteniri unice, forturi regale, monumente magnifice fac din India o destinatie turistica unica care ofera o diversitate aparte.

Orasul Udaipur a fost desemnat Best City Mondiale in 2009 pentru turism. Udaipur mai este numit si Venetia din Est. Este precum o oaza in desert, faimoasa pentru palate si canale pentru navigatie. Indeplineste toate interesele pe care la poate avea un turist oferind lucruri de valoare, intimitate, servicii ireprosabile si surpize la tot pasul.

India este o tara spectaculoasa in toate anotimpurile, salas al tuturor religiilor, desert, plaje frumoase, zone pitoresti, dealuri impadurite, paduri tropicale, palate si forturi deosebite, India este un loc in care mostenirile si monumentele deruleaza neincetat istoria a mii de ani, traditiile arata ospitalitate, iar cultura reflecta pace si iubire. Tara a diversitatii, India are destinatii turistice nenumarate. Desi lista acestora este foarte greu de cuprins, va prezentam cateva dintre acestea.

Taj Mahal: turismul in India incepe cu dragoste. Taj Mahalul este o atractie turistica evergreen a Indiei care a facut Triunghiul de Aur din India care acopera Delhi, Agra si Jaipur cel mai faimos loc din India. Taj Mahal este bijuteria cea mai de pret a coroanei din India. A devenit un simbol al Indiei. Arhitectura glorioasa din marmura alba simbolizeaza iubirea adevarata. Bijuterie a arhitecturii musulmane a fost construit de Shah Jahan, in memoria iubitei sale sotii.

Taj Mahal

Templul Khajuraho sau Templul Dragostei este special datorita imaginilor erotice gravate pe zidurile sale in forma de sculpturi ce au fost construite intr-o perioada de 200 de ani de la secolul 10 la secolul al 12-lea. Locul de renume mondial Khajuraho este un mic sat din Madhya Pradesh, inconjurat de o padure cu aproximativ 3000 de locuitori.

Konark este o destinatie turistica faimoasa din India, cunoscut pentru Sun Temple si nisipuri albe ale plajelor. Konark este situat in Orissa si atrage turisti pentru a explora arhitectura Marvel Konark Templul Soarelui, de asemenea, cunoscut sub numele de Pagoda Neagra. Konark Templul Soarelui, atunci cand este combinat cu privelistea oferita de marea albastru din Konark Beach ofera o stare de relaxare, improspatand si intinerind pe oricine spiritual, mental si fizic.

Palate si forturi din India: Palatul Regal si alte forturi in special cele din statul Rajasthan, sunt o alta atractie turistica majora din India. Vizita la Pink a Jaipur este o experienta pe care nu veti uita toata viata. Palatul City, Hawa Mahal (Palatul vanturilor), Jal Mahal (Palatul de apa), se gasesc in Jaipur, iar impreuna cu Red Fort in Delhi, Agra Fort, Palatul Lake in Udaipur, Havelis din Jaisalmer, Mysore Palace si Golconda Fort, Palatul Chail in Himachal Pradesh ofera o experienta regala in India.

Plajele din India: peninsula India este un paradis pentru iubitorii de plaja. Goa si Kerala sunt cele mai renumite destinatii de plaja din India. Plajele din Goa, Balikai si Puri Beach sunt plaje cu nisip de aur in timp ce plajele din Andaman, Diu si Konark sunt plaje cu nisip alb.

Alte atractii in India: Kashmir este o un loc asemnat cu raiul, Khajjiar este o mini Elvetia din India, Auli este un paradis pentru iubitorii jocurilor de iarna in timp ce Nainital, Shimla, Lonavala, Khandala, Matheran, Mahabaleshwar, sunt destinatii pentru luna de miere.

Social tagging: > > > >

Leave a Reply

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image