Atractii turistice Paris I

Paris, orasul luminilor, capitala romantismului, destinatia ideala pentru indragostiti, dar, de asemenea un oras modern si vibrant, unde vechiul si noul se impletesc intr-un frumos mozaic. Cu diverse districte si hoteluri de tip boutique, Paris are un potential nelimitat pentru vizitatorii obisnuiti dar si multe locuri necuprinse in ghidurile sau traseele turistice, locuri ce merita cu prisosinta a fi explorate.

 Pentru cei care doresc sa viziteze altfel Parisul trebuie sa nu uite de boemul Montmartre, o zona in care se gasesc cele mai bune lucruri pe care le poate oferi orasul la un loc: arta, istorie, produse alimentare rafinate, mult farmec si o vedere glorioasa asupra noilor tendinte in materie de urbanism.

Cunoscut si sub numele de Arondismentul 18 din Paris, Montmartre  se identifica cu o impunatoare colina de 130 m inaltime ce se afla chiar in mijlocul districtului. Cu un sistem de metrou ieftin, locuitori prietenosi si vorbitori de limba engleza, arondismentul ofera multe alte atractii demne de vizitat.

Montmartre, Hub de arta moderna

La inceputul secolului XX, Montmartre era un cartier ieftin unde artistii acelor vremuri se puteau intalni si chiar locui. Aici au fost dezbatute subiecte pe diverse teme, expuse teorii revolutionare sau au avut loc agape prietenesti de personalitati precum Picasso, Andre Salmon sau Modigliani. Incepand cu anii 1940 locul a devenit un atelier de lucru in aer liber. Fiecare artist aprobat de departamentul cultural putea sa isi etaleze operele in Carre des Artistes. Astazi, in ciuda numarului mare de vizitatori inca se mai pot observa ramasite din vechiul Paris si puteti pleca cu un portert realizat de talentati portretisti.

Basilica Sacre-Coeur

Basilica Sacre-Coeur se afla in partea de nord a arondismentului, pe dealul Montmartre, inalt de 127 de metri deasupra nivelului marii si este al doilea cel mai vizitat monument din Franta, dupa catedrala Notre Dame. Catedrala a fost construita prin subscriptie publica 1875-1914 pentru a onora eroii francezi care au cazut glorios in razboiul franco-prusac din 1871. Scopul construirii acesteia fost si acela de a pune ordine in cultura si politica zonei. Plasarea unei biserici catolice in asa fel incat sa stea ca santinela peste Paris, a fost modalitatea Conservatorilor sa-si faca simtita prezenta.

Deoarece este situata la inaltimea de 127 metri locul ofera o panorama deosebita asupra orasului. Fatada catedralei este construita din travertina, o roca care in timp devine alba, aceasta calitate facand-o sa para ca un far imaculat asupra orsului.

Musee de Montmartre

Este un loc dedicat istoriei zonei Montmartre incepand din secolul al XII-lea. Muzeul se afla in Le Manoir de Rose de Rosimond, pe Rue Cortot, si ofera atat colectii permanente cat si expozitii temporare. Una dintre colectiile permanente include multe opere ale artistilor care au trait in zona, inclusiv portrete ale lui Toulouse-Lautrec.

Moulin Rouge

Celebrul cabaret reprezinta un must-see pentru orice vizitator. A fost locatia unor spectacole de legenda, iar artisti precum Frank Sinatra au concertat aici. Astazi Moulin Rouge ofera divertisment muzical pentru vizitatorii adulti din intreaga lume – inclusiv dans traditonal cancan francez.

Au Lapin Agile

Pentru a incheia o zi sau un sejur in arondismentul 18, o vizita in “cabaretul asasinilor” este obligatorie. Cu o rezervare facuta cu cel putin douazeci si patru de ore inainte, va puteti delecta cu felurite bunatati gastronomice si culturale in cabaretul facut celebru de iepurele caricaturistului parizian Andre Gill. Este cel mai vechi bar-cabaret din Paris, si unul dintre cele mai faimoase din Montmartre. Situat pe 22 Rue des Saules, progrmaul sau este de marti pana duminica, de la ora 21 p.m. pana la 2 a.m.

A la Mere Catherine

Este un restaurant care a fost punct de reper pentru Paris incepand cu anul 1793 si ofera date despre mai multe evenimente istorice la care acesta a fost martor. Se spune ca termenul “bistro” a fost folosit pentru prima data aici de catre cazacii rusi. Atmosfera este casual, iar meniul este tarditional francez.

Moulin Rouge Muzeu Paris Atractii turistice Lovre Parsis Muzeu montmartre Paris

Social tagging: > > > >

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image