Plimbare prin Havana – Cuba partea II

Cuba este un paradis tropical, un montaj de peisaje de un verde intens si alizee calde. Este cea mai vestica  si cea mai mare dintre insulele Indiilor de Vest, aflata la sud de Tropical Cancerului si despartita de Statele Unite de cei 145 km ai Stramtorii Florida. La nord predomina culuarea albastra a Atlanticului, iar la sud  culuarea turcoaz- verde a Marii Caraibelor. Cel mai apropiat vecin al Cubei este Haiti, care se afla la o distanta de 77 km spre est.

Harta Cuba

Arhitectura

Arhitectura variata si deosebita a insulei cuprinde o multitudine de stiluri –de la ascetismul colonial, la baroc si neoclasicism. Arhitectii cubanezi si-au demonstrat creativitatea de-a lungul timpului  prin adoptarea viziunii lor la conditiile locale. In Havana, se afla cea mai mare densitate de cladiri din est, mandrindu-se cu un colaj architectural  deosebit, influentat de diferite stiluri.

Cuba

Ce vizitam in Cuba?

Havana

De o frumusete iesita din comun, capitala plina de istorie a Cubei este remarcabila datorita fortaretelor si catedralelor sale coloniale si impunatoare. Printre alte atractii fascinante se numara fabricile de trabucuri si muzeul dedicat revolutiei.

Havana este un oras aventuros si irezistibil, avand un centru istoric conectat printr-o retea de strazi intime si prietenoase. Locurile cele mai interesante sunt concentrate in jurul celor patru piete principale din Havana Veche: orasul vechi, Vedado, Miramar si cartierele periferice.

De vizitati in orasul vechi: Plaza de Armas –importante cladiri nobile (Palacio de los Capitanes Generales, Castillo de la Real Fuerza); Habana Vieja; Plaza de armas (Muzeul orasenesc, Palatul Sublo-cotenentului, Hotel Santa Isabel), Plaza de La Catedral (Piata este dominata de Catedrala San Cristobal, ridicata in memoria lui Cristofor Columb).

Vedado:

Pe strazilelargi si umbrite din Vedado inca sunt prezente amintiri ale luxuriantei mafiote  a anilor 1950.Bulevardul  La Rampa , este cartierul de afaceri si hoteluri din Havana, plin de cinematografe , cluburi de jazz si cladiri inalte .

Havana de est

Afladu-se la este de oras , kilometrii intregi de suburbii formeaza Havana de est. Aici se afla plaje scanteietoare unde multi cubanezi se inghesuie in week-end-urile insorite. Plajele din est sunt foarte populare pentru nisipurile fine, si atmosfera seducatoare:Playa El Megano, Playa Santa Maria.

plaja-havana

Alte locuri de vizitat in jurul Havanei: Alameda de Paula, gradina zoological a Havanei, Muzeul national de dans.

Pentru iubitorii de muzica buna si mancare Cuba este destinatia ideala. Muzica cubaneza cu influente hispano-africane este seducatoare , iar macarea afrodisiaca. Nu ezitati sa gustati mancarurile traditionale, romul cubanz si mai ales trabucuril cubaneze, vestite in lumea intreaga pentru gustul aromat lor aromat.

Trabuc cubanezrestaurant cubaPoster Cuba

 

Viva La Cuba Libre!!

Social tagging: > > > > >

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image