Bogota

Capitala Republicii Columbia, Bogotá este o metropola cu peste opt milioane de locuitori, fapt care  o situeaza printre cele mai mari aglomerari urbane de pe continentul sud american. Aerul de munte, orasul se afla la peste doua mii cinci sute de metri altitudine, se resimte din plin, temperatura medie diurna de 18° fiind una placuta si potrivita unui globetrotter pasionat. Se recomanda totusi evitarea sezonului ploios care coincide cu cele estival si autumnal de la noi. Chiar daca reputatia il precede, climatul social este mult imbunatatit prin comparatie cu anii trecuti, la acest lucru contribuind administratia locala, fortele de ordine regulate dar si comunitatile care si-au dorit prezenta turistilor si nu pe cea a drogurilor sau a armelor.

Calatorii spre si in Bogotá

Cel mai rapid si mai sigur mod de a ajunge in capitala Columbiei este zborul cu avionul. Statia terminus: aeroportul international El Dorado. Odata facute toate formalitatile si “pescuirea” unui taxi, aventura sud americana poate incepe. Pentru deplasarea prin oras, daca distantele o cer, se recomanda tot taxi-ul ca mijloc de transport. La un numar asa de mare de locuitori sunt prezente si linii de autobuz sau de tranvai, linii care datorita lipsei unui orar al curselor si a prezentei unui anumit tip de calatori nu se regasesc pintre primele optiuni de transport local. Pentru curse locale rapide si ieftine, busetas (mijloace de transport de genul maxi-taxi-urilor autohtone) sunt destul de apreciate.

Cazare, masa si distractie

La Candelaria, fostul cartier colonial, este cea mai buna zona pentru gasirea unei locatii pentru cazat cu preturi modice si conditii decente. Situata aproape de centru, deci in vecinatatea celor mai multe atractii turistice oferite de  Bogotá, zona difera de cea din nordul capitalei unde preturile si conditiile sunt de clasa internationala. In Parque sau Zona T sunt concentrate hotelurile apartinand unor consortii internationale.

bogota

Restaurantele si pub-urile unde se poate manca sunt dese, au mancare buna si preturi care se pliaza pe toate buzunarele. Turistul nepretentios se va bucura de mancarea stradala sau de micile locatii unde un sandwich si o cafea constituie micul dejun. Pentru o cina cu pretentii, restaurante cu meniu international sau cu unul local pot fi usor de gasit.

Pentru petrecerea timpului in compania unui cocktail si a unui bass puternic, un turist are la dispozitie numeroase discoteci sau cluburi. Pentru amatorii de muzica locala, piata este foarte diversa. Culturile precolumbiena si spaniola se regasesc intr-un melanj deosebit de interesant si in ceea ce priveste mancarea si distractia. Maestri culinari de top precum si DJ-i apreciati isi pun serviciile la dispozitie oricui stie sa le aprecieze munca.

Ce vizitam

Bogotá este un oras care isi etaleaza cu mandrie obiectivele turistice cu care cucereste marea majoritate a turistilor. Parcuri, statui monumentale, cladiri istorice sau moderne isi au loc pe lista oricarui turist interesat de istoria si de viata fecunda a capitalei columbiene.

Parcul Central Simon Bolivar este supranumit “plamanul” Bogotei. Plimbari, jogging, sporturi pe uscat dar si pe apa, terase cochete sunt principalele activitati si puncte de interes ce se pot desfasura in Parcul Central. Parque National, al doilea ca marime din superbul oras, adaposteste Teatrul Park, locul multor premiere memorabile. Ciclovia de  Bogotá, pista de biciclete, are o istorie scurta dar incarcata de evenimente si semnificatii.

Muzeul Aurului este unul dintre obiectivele turistice de neratat. Datorita numeroaselor exponate de mari dimensiuni realizate din aur masiv dar si a altor vestigii, aici poate fi vazuta o parte a culturii precolumbiene. Piata Santander, situata chiar in fata Muzeului de Aur, este una dintre cele mai pitoresti piete care gazduieste saltimbangi, muzicanti sau magicieni. Muzeul National este muzeul in care este concentrata istoria Columbiei de la intemeiere si chiar de mai inainte. Catedrala Primada a fost construita pentru a impresiona si chiar asta face in frumosul stil neoclasic.

Bogotá, capitala Columbiei, este o metropola plina de viata in care traiul opulent al claselor superioare contrasteaza vizibil cu cel modest al clasei defavorizate, emanciparea cosmopolita se apropie de cea intalnita in marile capitale ale lumii, intentiile oneroase coabitand cu cele nobile intr-o miscare browniana unica. In aceasta nebunie de emotii, culori si gusturi turistii vor gasi oricand ceva care sa le starneasca interesul.

Leave a Reply

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image