Cablare Structurata pentru cladiri de birouri si apartamente

Cablarea de date structurata ofera afacerilor dar si persoanelor fizice un tip de retea neted, eficient si fara probleme. Serviciul este considerat mult mai sigur si puternic in comparatie cu alte forme de practici asupra retelelor, in special a celor fara fir.

De ce este indicat sa apelam la o serie de servicii care implica cablarea structurata? 

Sistemul de comunicare este rapid, de incredere si presupune un cost eficient si adecvat pentru orice infrastructura. Este potrivit atat pentru retele de date si voce si este flexibil pentru miscare si relocare.

Schimbul efectiv minimizeaza numarul de periferice implicate in buna functionare a unui sistem de acest gen si asigura o mai buna rentabilitate a investitiei.

Cablare structurata vine cu o planificare riguros detaliata si un design propriu, fiind totodata mai bine scalabil in ceea ce priveste posibilele imbunatatiri si completari viitoare.

Sistemul este potrivit atat pentru transfer de date cat si pentru voce.

Sistemele de cablare structurata asigura criptarea datelor mai bine, oferind securitate si pastrare in siguranta fara sa apara posibilitatea de a le pierde cu usurinta.

Companiile de astazi se bazeaza foarte mult pe comunicare si conectivitate toate acestea functionand cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie. Astfel serviciile structurate de cablare devin o componenta foarte importanta atat pentru firmele mici si mari cat si pentru locuintele unde se doreste dobandirea unui confort sporit. Acum serviciile de cablare structurata acopera mult mai multe optiuni pentru a oferi o mai buna conectivitate si beneficii suplimentare.

Caracteristicile serviciilor de cablare structurata

In general, o lucrare de cablare structurata include urmatoarele etape:

Planificare – proiectarea structurii de retea in functie de birou sau locuinta si determinarea caracteristicilor necesare pentru a duce la final instalarea.

Estimare – calcularea costului total de cabluri, componente, dispozitive de retea si forta de munca.

Echipamentul de camera – include planificarea si instalarea de servere, alimentare cu energie, de stocare si sisteme de backup, puncte de conexiune, switch-uri, hub-uri, etc, la pozitiile corespunzatoare. De asemenea, include instalarea unor elemente ajutatoare in care acestea sunt pastrate, gen rafturi.

Instalarea – presupune redarea cablurilor de la Switch/Hub si instalarea punctelor de nod. Aceasta include, de asemenea, configurarea nodurilor de server si instalarea dispozitivelor periferice.

Adaugarea aparatelor – include instalarea de dispozitive periferice, cum ar fi imprimante, modemuri, scanere, sisteme de camere, etc. si configurarea in mod corespunzator alaturi de partajarea dispozitivelor.

Asigurarea conectivitatii retelei si asigurarea fluxului de date – modernizarea structurii actuale de networking pentru un serviciu mai eficient de cablare structurata este intotdeauna o alegere buna. De multe ori, compania de retea va poate ajuta furnizand aparate, cabluri si alte resurse eficiente pentru a reduce costul total si munca. Sistemele de cablare structurata de astazi sunt puse in aplicare intr-un mod care ajuta in rularea unor servicii suplimentare, cum ar fi VoIP, sisteme de telefonie, servicii VPN, Video Conferencing, accesul selectiv la diferite retele, acces selectiv la internet, backup de date automat si cloud computing. De multe ori, o combinatie de dispozitive cu fir si fara sunt utilizate pentru a reduce costurile si pentru a spori eficienta.

Gasirea companiei potrivite care ofera servcii de cablare structurata, folosirea produselor potrivite si crearea unei infrastructuri de retea buna sunt etape cheie pentru a va putea bucura de tot confortul in ceea ce insemna tehnologia informatiei in cadrul locului de munca sau in propriul camin.

Social tagging: > > >

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image