Cuba – ce trebuie sa stim inainte sa plecam

Cea mai mare insula din Caraibe, Cuba este una dintre cele mai interesante si mai frumoase insule din lume. Controversanta si plina de istorie, te va uimi inca de la primii pasi facuti pe pamantul cubanez.

Desi sunt 9592 de km prin aer si cam 15 ore de mers cu avionul, merita tot efortul. Este indicat ca o astfel de vacana sa o planificam cu cel putin 5-6 luni inainte .

 Plecam de la km 0!

Cel mai indicat ar fi sa contactati o agentie de turism serioasa care sa va ofere toate informatiile corecte. Studiati toate ofertele primite, consultati-va cu agentul de turism si alegeti cea mai buna varianta pentru d-voastra. Intrebati de costuri ascunse, costul bagajului de mana pentru avion, transport aeroport-hotel si invers, daca exista ghid, asigurarea medicala etc.  Sfatul meu este sa alegeti o agentie de turism care sa va scuteasca de drumurile la ambasade pentru obtinerea vizei. In general pretul pentru un astfel de serviciu este de 20 de euro.

Ati luat hotararea, ati cumparat biletele, mergeti in vacanta! Inainte de a merge in vacanta trebuie sa stiti anumite lucruri importante, spre exemplu ce lucruri punem in bagaj?

Cuba are clima tropicala, profitand de o vreme buna cam tot timpul anului. Are doua anotimpuri, unul cald şi uscat (din mai până în septembrie) şi unul ploios ( din octombrie până în martie). Nu va imaginati ca in anotimpul ploios este chiar asa…acestea sunt în general sub formă de aversă, după care cerul se înseninează. Temperaturile medii anuale sunt plăcute, variind în jur de 25 °C de grade, iar temperatura apei nu scade sub 24 °C. Indiferent de luna in care alegeti sa mergeti sa nu va lipseasca din geanta costumul de baie, crema cu factor de protectie solara,palaria si lucrurile vaporoase.

Un accesoriu indispensabil este UMBRELA….nu o uitati. De multe ori in aceste calatorii lungi se fac escale de 2, 3 ore…nu ar fi pacat sa nu ne  plimbam 2 ore prin Londra doar pentru simplul fapt ca ploua .

Moneda Cubei este “peso cubano” ( CUC) – 1 leu este 0.295943 CUC. Este foarte important sa va interesati ce ATM-uri exista si de unde puteti scoate bani de pe card-ul pe care il aveti, fie el VISA sau Mastercard.

Nu uitati harta si un dictionar . Limba oficiala a Cubei este spaniola asa ca dictionarul roman-spaniol si dictionarul roman-englez nu ar trebui sa va lipseasca.

Aparatul de fotografiat si sunteti gata de vacanta!

distanta-aer-romania-cuba

 

 

 

 

 

 

Social tagging: > > >

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image