Noile hard disk-uri Western Digital

Pe o piata extrem de concurentiala, cea a industriei IT – high teck, unde topurile sau clasamentele sunt foarte instabile, unde este permisa aproape orice strategie de marketing si unde profitul se numara „bob cu bob”, gigantii sau micile companii fac eforturi serioase pentru a fi in permanenta in atentia publicului larg. De aceea, Western Digital nu numai ca tine pasul ci chiar se afla putin inaintea celorlalti cu ultima lansare pe nisa hard disck-urilor, lansare ce a avut loc de curand. Mai precis, este vorba despre hard disck-ul extern My Passport Ultra, un hard din categoria silm ca dimensiuni si mega ca spatiu.

Desing

Partea exterioara a hard disk-ului este in totalitate din plastic, un policarbonat de calitate. Capacul, partea superioara, se poate gasi in patru variante de culori: negru, albastru, argintiu sau rosu. Partile laterale si cea de jos sunt in totalitate negre. Pe partea frontala, in stanga, este inscriptionat logo-ul companiei si denumirtea produsului iar pe spate din nou numele gadget-ului precum si o serie de specificatii tehnice, acceptabilitati si compatibilitati. Pe laterala stanga se afla portul USB 3.0. Intro privire de ansamblu, se poate spune ca WD a avut grija nu numai de partea nevazuta a dispozitivului ci si de cea comerciala. Un clasic de bun gust, negrul mat, in combinatie cu o paleta de culori vesela si expresiva.

Caracteristicile fizice il recomanda clar in clasa Slim-urilor: 4.37×3.24×0.6 inch (111x82x15 mm). Astfel, putem vorbi de un device care poate fi tinut cu usurinta in palma dar care are o serie de caracteristici tehnice demne de un titan.

La o prima livrare, hard-ul vine insotit de o husa de protectie realizata dintrun material moale, probabil un material textil cauciucat, un cablu de date/transfer si un manual de instalare rapida.

Performante

Unitatea este disponibila in trei variante: de 500 GB, de 2 TB si de 4 TB, fapt ca ii confera o alura destul de robusta. La testele de viteza, hardul functioneaza ireprosabil. De exemplu, 1 GB de informatie necomprimata (combinata: word, pawer point, mp3 si video) transferat, prin intermediul portului si cablului USB 3.0, in 9,5 secunde nu este chiar o realizare de lasat. La alte teste, printre care standardul PCMark 7, performantele inregistrate de acest device au fost comparabile cu alte altor produse similare.

Dintrun alt punct de vedere, hard disck-ul extern este ideal pentru stocarea unor date si transportarea lor dintro locatie in alta fara a mai fi nevoie de laptop sau PC. Spatiul de stocare foarte generos permite inmagazinarea unor date informatice de tip office sau, daca nu se doreste incarcarea altui terminal, destul de multi gigabaiti de filme sau de muzica. Fara a exagera, putem afirma ca My Passport Ultra este varianta terestra a Cloud-ului.

Software

Hard disck-ul extern My Passport Ultra de la Western Digital este perfect compatibil atat cu Windows-ul cat si cu Mac-ul. In functie de preferinte el poate fi achizitionat direct cu formatarea dorita. Pentru sistemul Windows sunt recomandate OS-urile XP, Vista, 7 si 8. Suplimentar, hardul vine si cu alte soft-uri deja instalate.

Backup-ul periodic asigura salvarea regulata a datelor importante fara a mai fi nevoie de alte programe suplimentare. Functia poate fi setata in ceea ce priveste intervalul de timp sau locul unde pot fi depozitate datele salvate in copia de rezerva.

WD Drive Utiliites este un program simplu dar eficient. El permite sa aflati starea unitatii, sa efectuati o stergere securizata sau puteti seta durata de timp de functionare in standby dupa care intervine turn off-ul.

Cu BitLocker full-disk encryption hard-ul poate fi securizat in totalitate sau doar anumite fisiere de importanta deosebita.

Concluzie

Cu un design clasic dar indraznet, cu o viteza de transfer superioara si compatibil cu tot ce se gaseste acum pe piata, Hard disk-ul extern My Passport Ultra de la Western Digital este o optiune viabila pentru un spatiu suplimentar de depozitare sau chiar ca spatiu de lucru personal.

Social tagging: > > >

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image