Top 5 locuri importante de vizitat in Roma

Structuri antice si ce dateaza de peste 2000 de ani, vederi magnifice ale orasului etern, o plimbare romantica prin gradini fastuoase, zone de camping pentru familie, colectii de arta uluitoare, bazilici frumos concepute si o sansa de a avea o audienta la Papa, sunt doar printre putinele lucruri pe care le puteti vedea si face in Roma.

Deoarece Roma ofera atat de multe posibilitati unui turist dornic de imbogatire spirituala si relaxare, poate vizita cinci locuri ce nu trebuie ratate cand ajungeti la Roma.

Plimbati-va prin Colosseum

Colosseum-ul este cu siguranta printre cele mai mari structuri din Roma, mai exact un amfiteatru foarte mare, situat in centrul istoric al Romei. Acesta a fost considerat cea mai mare constructie din epoca Imperiului Roman. Acesta nu serveste nu numai ca punct de reper principal al Romei, dar, de asemenea, este o emblema a abilitatilor si inteligentei ingineriei antice romane. Vechi de mai bine de 2000 de ani, avea capacitatea de a gazdui peste 50000 de persoane. Un astfel de edificiu nu trebuie ratat.

Vacanta Roma

Relaxare in gradina Villa Borghese

Fie ca sunteti singur, cu prietenii, familia sau partenerul de viata, mergeti pe jos prin gradinile oferite de Villa Borghese si bucurati-va de aerul curat si peisajul deosebit pentru o relaxare completa. Villa Borghese este al treilea cel mai mare parc din Roma, alaturi de gradinile Villa Ada si Doria Pamphili. Este, de asemenea, parcul public central al Romei si ofera atractii pentru persoanele de toate varstele. Iubitorii de navigatie se pot bucura de o plimbare cu barca pe lacul artificial creat special in cadrul Villa Borghese. Daca iubiti animalele aveti onoarea de a hrani broaste testoase sau puteti vedea diferite soiuri de pasari de apa si pesti. Echitatia pentru copii cu ajutorul poneilor este la fel de distractiva. Daca doriti sa scapati de stresul si agitatia din oras sau ar trebui sa urcati dealul abrupt situat chiar in spatele Gianicolo Trastevere. Va veti bucura cu siguranta de vederea panoramica a orasului etern si de o relaxare deplina la umbra copacilor seculari in timp ce ascultati sunetele oferite de natura.

Rasfatul gusturilor

Cand sunteti in  Roma, nu trebuie sa ratati festinul culinar oferit de bucataria italiana. Pizza ramane preparatul de baza al acestora alaturi de paste. Nu ezitati sa gustati dintr-o felie de pizza cu crusta subtire, care este pregatita intr-un cuptor traditional ce functioneaza pe baza de lemne si asezonata cu condimente proaspete cum este busuiocul. Servita alaturi de o cupa cu vin, rasfatul va fi complet. De asemenea, nu trebuie sa ratati un desert celebru in aceasta zona a lumii, inghetata. Puteti gasi cafenele rafinate si magazine care ofera cele mai bune sortimente de ciocolata, localuri populare in acest sens gasindu-se mai ales in Pantheon. Nu pierdeti niciodata ocazia de a manca o inghetata sau de a bea o cafea italiana autentica.

Audienta la Papa

Adeptii religiei catolice si chiar oameni care au diferite credinte religioase sunt bineveniti pentru a sta in Piata Sf. Petru mai ales in zilele cand Papa comunica cu publicul general. Daca doriti un moment mai intim cu Papa, puteti avea aceasta onoare in fiecare miercuri dimineata in sala de audienta numita Sala Nervi. Dupa masa, va puteti plimba pe langa Bazilica Sf. Petru, Muzeul Vatican si Capela Sixtina, unde puteti vedea frescele minutios proiectate si lucrarile uimitoare lasate mostenire culturala de catre genialul Michelangelo.

Aruncati o moneda in Fantana Trevi

Exista cu siguranta o multime de lucruri de facut si nenumarate locuri umitoare de vazut in Roma. Insa nici un sejur nu este complet daca nu ajungeti la Fantana Trevi pentru a arunca un ban in apa acesteia. O credinta comuna spune ca daca doriti sa reveniti in acest loc plin de farmec este necesar sa lasati o moneda aici. Nu numai ca aceasta fantana este faimoasa pentru istoria si bogatia culturala oferita, dar, de asemenea, pentru artisti si fotografi pasionati reprezinta o nesecata sursa de inspiratie.

 

Social tagging: > > > >

Leave a Reply

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image