Totul depsre bucataria Indiei

Cand ne gandim la buctaria indiana, de obicei, o asociem cu feluri de mancare aromate, presarate cu ierburi si condimente puternice. Oricine a mancat macar o singura data intr-un restaurant cu specific indian, sau a incercat orice mancare de acest fel, va afirma cu siguranta ca aceasta mancare este una dintre cele mai bogate si gustoase din lume.

Ineditul preparatelor este dat de faptul ca fiecare regiune geografica vine cu propriul specific.

India de Nord

Aceasta regiune are un climat care trece de la o extrema la alta, in general fiind subtropical, si ofera foarte multe soiuri de legume si fructe. Pozitia geografica, de asemenea, indica faptul ca populatia din aceasta regiune a avut interactiuni puternice cu Asia Centrala care, la randul ei, a influentat cultura si hrana acestora.

tipuri de ingrediente populare: fructele uscate si nucile sunt folosite foarte des, in timp ce produsele lactate cum ar fi branza, smantana sau iaurtul sunt ingrediente comune pentru mancarurile dulci si sarate. Deoarece regiunea ofera legume din abundenta, bucataria Indiei de Nord este recunoscuta pentru preparatele vegetariene.

alimente de baza: painea este folosita mai mult decat orezul. Tandoori Roti, Naans, Parathas si Kulchas sunt mai multe denumiri date diferitelor preparate cunoscute sub denumirea generica de paine, aceste tipuri fiind utilizate cu precadere doar in aceasta regiune.

condimente utilizate: curcuma, coriandru, ardei iute, rosii uscate, scortisoara si garam-sala, toate acestea sunt considerate a fi condimente de baza in bucataria Indiei, nu numai in regiunea de nord.

exemple de preparate: Tandoori de pui, Punjabi Chloe, Khoya burfi, Dal Makhani si Lassi Patiala.

India de Sud

Climatul acestei regiuni este cald si umed, dar pentru ca asezarile se gasesc pe coasta, populare raman precipitatiile abundente. Similara cu cea de Nord, aceasta regiune are o buna recolta de fructe si legume, si aici prepratele de tip vegetarian avand o mare popularitate.

ingrediente populare: pe langa fructele si legumele existente din belsug, locuitorii acestei zone consuma foarte multa linte si orez.

alimente de baza: in aceasta regiune orezul se bucura de o popularitate mai mare in detrimentul painii. Sambaar si Rasam sunt doua tipuri de supe care, de obicei, se servesc in combinatie cu orezul.

condimente: tamarind-ul, ardeiul iute, frunzele de curry si mustar sunt ingredientele utilizate pentru aproape orice preparat pentru a da savoarea specifica zonei.

exemple de preparate: Vadas, Dosas, Rasam si Payasam.

India de Est

Amplasarea geografica a acestei regiuni sugereaza ca mongolii si China au influentat destul de mult bucataria Indiei. In aceasta zona se gasesc mari recolte de orez, alaturi de numeroase legume si fructe.

alimente de baza: si aici predomina orezul in cele mai multe preparate. Aceasta zona mai este recunoscuta si pentru deserturi delicioase.

condimentele si ingredientele sunt aproape similare cu cele ale zonei de Sud, cu exceptia faptului ca laptele si iaurtul sunt utilizate mult mai mult deoarece sunt necesare in prepararea dulciurilor.

feluri de mancare: Momos, Sandesh si Thupka.

India

India de Vest

Spre deosebire de celelalte regiuni, clima din India de Vest este una calda si uscata, varietatea de legume gasita in celelalte regiuni, aici fiind limitata.

tiprui de mancaruri: in aceasta parte a Indiei se gasesc tot felul de gusturi care au menirea sa fie pe placul oricui. Rajasthani – picant si dulce -, Gujarat – usor dulce -, Malvani – mancaruri calde si acre – sunt doar cateva exemple de macaruri servite aici.

alimente de baza: ca si in celelalte regiuni alimentele de baza sunt orezul, painea sau lintea, numai ca nu pot fi produse in zona.

tipuri de mancare: Bhelpuri, Thelpa si Coorma.

Mai multe informatii despre bucataria internationala puteti afla pe www.hsb.ro

Social tagging: > > > >

Leave a Reply

Captcha loading...


CAPTCHA Image
Reload Image